Egészen nagy üzletek

Értékelés 5.00 az 5-ből, 1 értékelés alapján
(1 vásárlói értékelés)

Leírás

Az Egészen nagy üzletek egy különleges megközelítésből elemzi az igazán vagyonos családok, és a nagy vagyonok történetét.

A könyv szót ejt az ismert Fuggerek illetve az Exxon történeteiről is, illetve kevésbé ismert de annál jelentősebb vagyonok keletkezését és esetenként eltékozlását is megtaláljuk benne.

Az Egészen nagy üzletek ismertetője

A kötet témáját a nagy vagyonok keletkezése, híres-hírhedt vagyonos családok élete, feltörése és olykor látványos tönkremenetele szolgáltatja. A szerzőpáros ma is ismert személyekkel, cégekkel foglalkozik akik közül egyesek története hazánk történelmével is összefonódik. Sokat sejtet a szerzők stílusában már a könyv alcíme is:

“Történetek repülő istenekről patkányfogókról, tigrisekről és más profitvadászokról”

A szerzők a korunkban is szerepet játszó nagytőkés Mammut cégek és a hozzájuk kapcsolódó politikusok világának rejtelmeibe is beavatják az olvasót. A kötet utolsó fejezete kimondottan időszerű reageni politikát és gazdaságpolitikát tárgyalja.

További információk

Kiadás éve

1988

Egészen nagy üzletek termékről 1 értékelés

  1. Értékelés: 5 / 5

    Izgalmas olvasmány, mindenkinek ajánlott akit érdekel a világ vagyonának alakulása. Sajnos megítélni nem tudtam mennyire helytállóak a könyv állításai, mindenesetre elég meredek sztorikat is találhatunk benne.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.