Nagy házak építése költséghatékonyan

A családi ház építésénél fontos, hogy a költséghatékonyság kiemelt figyelmet kapjon, de az is nagyon fontos, hogy hogyan végződik az olcsó családi ház építése. Az energiánk csökkentésének tudnunk kell, és a vállalkozó munkájának garantálásának is nagy szerepe van. Ha nagy ház építésében gondolkodunk általában az első dolog, ami eszünkbe jut az az, hogy nem egy olcsó játék. Hiszen alapvetően a számításokra gondolva sokkal több mindenre és nagyobb mennyiségekre lesz szükségünk.

Olvass tovább

Nyugat-Németország gazdasága

írta: Dr. Szanyi Jenő

Az 1965-ben kiadott német gazdaságról szóló iromány, 303 oldalban mutatja be nekünk az akkori német gazdasági berendezkedést. A könyv írója, Dr. Szanyi Jenő egyébként magyar közgazdász, egyetemi tanár, a közgazdaság-tudományok doktora volt. Mindezek által példásabb művei gazdasági témákban szerepelnek többek között. Az iratban betekintést nyerhetünk az NSZK államjogi berendezkedésébe, a Nyugat-Németország gazdaságföldrajzába, és a II. Világháború utáni gazdasági helyzetbe.

Olvass tovább

Az olvasás megszerettetése gyerekekkel

az olvasás megszerettetése közös feladatunk

Vajon miért alakul ki ellenszenv az olvasással szemben, már fiatal korban? Hogyan lehet ezt az ellenállást leküzdeni? A válaszok az orrunk előtt vannak, csakúgy mint a probléma megoldása. Ennek járunk most utána. A cél az olvasás megszerettetése. Miből adódik az olvasás iránti ellenszenv? Oktatásunk egyik réme a kötelező olvasmány. Az egyébként nagyszerű regények címei szitokszóvá … Olvass tovább